Tvarkaraščiai 2023-2024 m. m.
PAMOKŲ LAIKAS
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.35 20
2 8.55 9.30 20
3 9.50 10.25 30
4 10.55 11.30 30
5 12.00 12.35 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 10
6 12.55 13.40 10
7 13.50 14.35 -

Progimnazijos 3b klasės mokiniai dalyvavo įdomiojoje pamokoje „Auginama čia, Lietuvoje“

Paskelbta: 2024-04-12
Peržiūros: 109
Kategorija: Renginiai

Progimnazijos 3b klasės mokiniai dalyvavo Žemės ūkio agentūros organizuotoje įdomioje pamokoje: vaisių ir daržovių bei pieno produktų skatinimo programoje „Auginama čia, Lietuvoje“. Įdomiojoje pamokoje trečiokai sužinojo apie Lietuvoje auginamus produktus: jų naudą sveikatai, poveikį gamtai, tvarumą, sveiką mitybą, fizinį aktyvumą. Specialistai paaiškino, kuo skiriasi produktai užauginti pagal ekologinės žemės ūkio ir maisto gamybos (EKO) ir nacionalinės maisto kokybės (NKP) sistemas. Labai įdomu buvo sužinoti, ką senovėje valgė kunigaikščiai, kokia senovėje buvo populiariausia daržovė. Pamoką vedė Superherojai.

Pažinimo takais lydėjo herojai Benas ir Liepa. Trečiokai nuotolinėje vaizdo kelionėje susitiko su gydytojais, istorikais, krepšininkais, sodininkais ir kitais įdomiais žmonėmis, kurie pasidalino savo srities naujovėmis, kasdieniais darbais, įkvepiančiais gyventi tvariau, atsakingiau, labiau rūpinantis savo aplinka ir pačiais savimi.

Pokyčių lyderis Giedrius Bučas papasakojo, kaip kartu su kitais žygeiviais įveikė 6000 kilometrų. Šiuo projektu siekė atkreipti žmonių dėmesį į Baltijos jūros problemas, jos užterštumą, apie masines paplūdimių tvarkymo akcijas.

Herojai Benas ir Liepa taip pat susitiks su istorike Kristina Petrauske, kuri papasakos, ką valgė, gėrė ir augino senovės lietuviai. Turėsime progą kartu su jais apsilankyti Lietuvos karaliaus Mindaugo valgymo erdvėje ir pasigilinti į tuometinius maitinimosi papročius – kai kurie išliko ir iki mūsų dienų. „Vaikams tikriausiai bus įdomu tai, kad senovės lietuviai valgė grūdus, mėsą, bet beveik jokių daržovių. Išlikęs pasakojimas apie tai, kad lietuviai juokėsi iš vokiečių ordino karių, graužiančių kopūstą“, – pasakoja K. Petrauskė.

Sveikų dantų paslaptimis dalinosi gydytoja odontologė B. Janauskienė.

Sodininkė Kristina Cvilikienė patarė, kaip auginti svogūnus ir česnakus namuose, kaip pasirūpinti dirvožemiu, kad jis duotų kuo geresnį derlių. Priminė, kodėl svarbu valgyti Lietuvoje užaugintus produktus.

Įdomus susitikimas – su krepšininku Mantu Kalniečiu, kuris pasidalino ne tik įkvepiančia savo, kaip sportininko, istorija, bet ir priminė, kaip svarbu atsakingai sportuoti, atsižvelgiant į savo fizines galimybes bei aplinkybes.