Tvarkaraščiai 2023-2024 m. m.
PAMOKŲ LAIKAS
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.35 20
2 8.55 9.30 20
3 9.50 10.25 30
4 10.55 11.30 30
5 12.00 12.35 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 10
6 12.55 13.40 10
7 13.50 14.35 -

Vasaros stovykla „Drauge su vasara“ 1-4 klasių mokiniams

Paskelbta: 2023-06-26
Peržiūros: 986
Kategorija: Renginiai

I pamaina

Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-12

Birželio 12 d. progimnazijos 1-4 klasių mokinukai rinkosi į LKRŠ fondo finansuojamą stovyklą „Drauge su vasara“, kurios pagrindinis šūkis „ Visi esame skirtingi, bet būkime linksmi, draugiški ir vieningi“. Vaikai susipažino žaisdami linksmus susipažinimo žaidimus, pristatė save draugams, susipažino su pagrindiniais stovyklautojų susitarimais, aptarė būsimas veiklas, draugiškai vaišinosi saldžiaisiais skanėstais. Saugaus elgesio instruktažą pravedė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Panevėžio skyriaus specialistė Aušra. Vaikai ne tik praktiškai išbandė pagalbos teikimo būdus, bet gavo daug naudingų patarimų, kaip saugiai elgtis vasaros atostogų metu.

Į Moksleivių namų keramikos edukaciją „Keramikos paslaptys“ mažuosius stovyklautojus lydėjo mokytojos Aldona ir Ramutė. Čia stovyklautojai ugdėsi pastabumą, kruopštumą, fantaziją, kūrybiškumą kurdami paveikslus, o grįžus į mokyklą, muzikos mokytoja Loreta pakvietė vaikus į nuotaikingą šokio pamoką „Linksmai į vasarą“. Skambėjo juokas, laikas prabėgo nepastebimai.

Stovyklos vadovė mokytoja Elena


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-13

Stovyklautojų rytas prasidėjo sportine veikla „Judu – sveikai gyvenu“, kurią vedė fizinio ugdymo mokytojas Valmantas. Pasportavę, kartu su mokytojomis Elena ir Laimute, vaikai keliavo į edukacines programas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės - Bitės viešojoje bibliotekoje, kurias vedė edukatorės Laura ir Šarūnė. Po edukacijų bibliotekoje keliavome į Panevėžio miesto greitosios medicininės pagalbos stotį. Čia mus pasitiko GMP specialistas Giedrius ir paramedikas Egidijus. Jie supažindino su greitosios medicininės pagalbos specialistų profesija, mokė vaikus, kaip elgtis tam tikrose situacijose, kaip atlikti dirbtinį kvėpavimą, paaiškino, kaip veikia defibriliatorius, kur jį galima pamatyti, kaip ir kada naudoti. Visus domino įvairūs prietaisai, esantys ir GMP automobilyje. Stovyklautojų žinių bagažą papildė naujos žinios, nauja patirtis, nauji įgūdžiai. Grįžę aptarėme veiklas, įvertinome savo emocijas ir savijautą, smaližavome.

Stovyklos vadovė mokytoja Elena


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-14

Aptarę veiklas ir pasidaliję įspūdžiais, lydimi mokytojų Laimos ir Vidutės, mažieji keliavo į kino centrą „Garsas“, kur žiūrėjo animacinį filmą „Mažasis Alanas“. Po to keliavo į Moksleivių namus. Ten dalyvavo sportinėse edukacinėse programose, o papietavę susipažino su parko teritorijoje esančiais sporto įrenginiais, stebėjo gamtą, klausėsi jos garsų. Grįžo stovyklautojai pavargę, bet laimingi, įveikę iššūkius, pilni įspūdžių, puikios nuotaikos. Taip prabėgo trečioji stovyklautojų diena.

Stovyklos vadovė mokytoja Elena


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-15

Smagiais palinkėjimais, skambiu juoku ir sportiniais žaidimais prasidėjo ketvirtoji stovyklos diena. Po žaidimų, lydimi mokytojų Sandros ir Elenos, stovyklautojai vyko į Gamtos mokyklą. Gamtos mokykloje vaikai susipažino su jos gyventojais, dalyvavo įtraukiančiose, linksmose orientacinėse varžybose. Komandos varžėsi, kuri pirma suras reikalingus objektus ir teisingai atsakys į klausimus. Teko gerai paplušėti ir pabėgioti visiems komandų dalyviams. Buvo gera ir miela stebėti, kaip vaikai draugiškai padeda vienas kitam, pataria, kur ieškoti nurodytų objektų, kaip juos atpažinti. Papietavę stovyklautojai žaidė linkmus judriuosius žaidimus. Dieną baigėme klasėje gamindami kokteilius. Draugystė veža!

Stovyklos vadovė mokytoja Elena


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-16

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai, lydimi sesės Kristinos, mokytojų Editos ir Ramutės, vyko į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią, kurioje susitiko su parapijos vikaru kunigu Žilvinu Treiniu. Kunigas išradingai ir žaismingai patikrino mokinių žinias, kvietė diskutuoti, skatino įsigilinti į paprastas tiesas, kritiškai mąstyti. Po susitikimo su kunigu Žilvinu, vaikai apžiūrėjo atsinaujinusią Senvagę, dalyvavo edukacinėje programoje Dailės galerijoje. Grįžus į progimnaziją, stovyklautojams buvo įteikti „Stovyklautojo pažymėjimai“, pasidalintas ir suvalgytas šakotis, saldieji prizai, išsakyti patys gražiausi linkėjimai, prisimintas stovyklos šūkis, aptartos vykusios veiklos.

Mieli LKRŠ fondo finansuojamos vaikų vasaros poilsio dienos stovyklos „Drauge su vasara“ stovyklautojai, jūs buvote nepakartojami, nuostabūs, patys draugiškiausi ir nuoširdžiausi! Iki kitų susitikimų! Tegul ir likusios atostogos būna saugios, kupinos naujų įspūdžių! Linkiu daug džiugių akimirkų, šaunių nuotykių, nuostabaus poilsio! Pačių geriausių ir šauniausių atostogų! Draugystė veža!

Stovyklos vadovė mokytoja Elena


II pamaina

Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-19

Iš pat ankstyvo ryto į vaikų vasaros stovyklos „Drauge su vasara“ II pamainą vėl rinkosi patys žingeidžiausi, mėgstantys nuotykius ir keliones 1-4 klasių mokinukai. Linksmi susipažinimo žaidimai suatrino vaikus, privertė nusišypsoti net patį didžiausią rimtuolį. Mokytojų Ramutės ir Elenos lydimi, keliavome į Eriškių kultūros centro padalinį, Linų muziejų, kur mūsų laukė muziejininkė Elvyra Gruzdevienė. Stovyklautojai apžiūrėjo muziejų, susipažino su jo eksponatais ir klausėsi sekamos pasakos apie liną, jo 5 spalvas, ragavo linų sėklų, mynė linus, mine mįsles. Teko ne tik minti linus, atlikti kitus darbus, bet reikėjo dar įveikti ir kūrybinę užduotį – pasigaminti malūną. Papietavę vykome į Upytės piliakalnį, Čičinsko kalną. Mokytoja Elena pasekė legendą apie piktąjį poną Čičinską ir jo prasmegusią pilį. Puikus vasariškas oras, nuostabi gamta leido atsipalaiduoti, susidraugauti ir draugiškai visiems žaisti. Grįžome linksmi, pilni įspūdžių, susiradę naujų draugų, o savo emocijas įvertinę geltona spalva. Draugystė veža!

Stovyklos vadovė mokytoja Elena Oldenburg


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-20

Šiandien stovyklos „Drauge su vasara“ dalyviai, lydimi mokytojų Sandros ir Vaidos, keliavo į kino centrą „Garsas“, kur žiūrėjo nuotaikingą, restauruotą ir atnaujintą klasikinio 1992 m. animacinio filmo „Kometa Mumių šalyje“ versiją. Vaikai susidomėję stebėjo veikėjų stulbinančius nuotykius, kai Muminukas, Snifas ir Mažoji Miu nusprendė keliauti į Observatoriją Vienišuosiuose Kalnuose. Aptarinėdami Muminuko nuotykius, stovyklautojai vyko į Panevėžio Dailės galeriją, kur keramikas Eugenijus Čibinskas supažindino su medžiagomis bei priemonėmis, naudojamomis lipdymo procese bei pakvietė vaikus ugdytis kūrybiškumą nulipdant iš molio Angelą Sargą. Kiekvienas stengėsi įgyvendinti savo sumanymą pasitelkdamas fantaziją, kruopštumą, atidumą. Baigę darbą vaikai susipažino su galerijoje ir jos kiemelyje esančiomis dailininkų parodomis, o žaisdami interaktyvų žaidimą, susipažino su keramikos raida Lietuvoje, žiedžiamuoju ratu – puodžiaus darbo priemone. Grįžę į klasę savo kūrybinius gebėjimus atskleidė patys tapdami dailininkais. Savo emocijas ir buvimą kartu įvertinome plačia šypsena ir geltona spalva! Draugystė veža!

Stovyklos vadovė mokytoja Elena Oldenburg


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-21

Trečioji stovyklos „Drauge su vasara“ diena prasidėjo nuotaikingo šokio ritmu. Muzikos mokytoja Loreta mokė vaikus linksmo šokio žingsnelių ir žaidimų. Vėliau, lydimi mokytojų Elenos, Editos ir Ramutės, keliavo į edukacinę programą „Laukinė gamta ir žmogus“ Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės - Bitės viešojoje bibliotekoje. Dalyvaudami edukacijoje susipažino su kino filmų žanrais, žiūrėjo ir analizavo filmą apie mergaitės ir lapės draugystę „Mergaitė ir lapė“, diskutavo apie laukinių gyvūnų prijaukinimą, žmogaus ir laukinių gyvūnų ryšį, pagarbą gyvūnams ir atsakomybę už juos. Atlikdami užduotis, atsakydami į klausimus, diskutuodami vaikai sutarė, kad laukiniai gyvūnai turi gyventi laisvėje, o rūpintis, prižiūrėti ir globoti turime savo augintinius, naminius gyvūnus. Po edukacijos keliavome į Panevėžio miesto greitosios medicininės pagalbos stotį. Greitosios medicininės pagalbos darbuotoja supažindino su jų darbo specifika, priminė kaip saugiai elgtis vasarą, kokios yra žmogaus gaivinimo taisyklės, kur kreiptis ištikus nelaimei, koks yra pagalbos telefonas. Stovyklautojai apsilankė dispečerinėje, kurioje išgirdo pagalbos prašymą iš Telšių, apžiūrėjo GMP automobilį su jame esančia įranga ir gavo išsamius atsakymus į dominančius klausimus. Nauji įspūdžiai ir puiki nuotaika lydėjo visą stovykloje praleistą laiką! Iki rytojaus!

Stovyklos vadovė mokytoja Elena Oldenburg


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-22

Žvalus ir linksmas į susitikimo vietą kiekvieno atėjusio ištartas „Labas rytas“ visus nuteikė pozityviai, puikiai dienai. Lydimi mokytojų Vidutės ir Laimutės stovyklautojai keliavo į Panevėžio priešgaisrinę gelbėjimo valdybą, kur mažuosius pasitiko vyriausias specialistas Renaldas Navcickas. Jis supažindino su ugniagesio gelbėtojo profesija, papasakojo apie šios profesijos ypatumus, pademonstravo įrankius ir techniką. Vaikai turėjo galimybę pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų aprangą, šalmą, batus, apžiūrėti automobilį, užduoti įvairiausius klausimus. Edukatorius vaikams priminė, kaip elgtis vasaros atostogų metu ar kilus gaisrui, ką pasakyti paskambinus.

Papietavę stovyklautojai keliavo į Lietuvos audiosensorinės bibliotekos Panevėžio padalinį, kuriame vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Bielinskienė vedė edukaciją „Kas slepiasi knygų lentynoje“. Linksmi, įgiję naujų žinių ir patirties stovyklautojai grįžo į savo buveinę, kur laukė dar viena praktinė veikla - kokteilių gamyba. Praktiškai išbandyti trys kokteilių gamybos receptai, kuriuos vaikai draugiškai gamino. Draugystė veža!

Stovyklos vadovė Elena Oldenburg


Vaikų vasaros poilsio stovykla
„Drauge su vasara“
2023-06-23

Paskutinė stovyklos „Drauge su vasara“ diena prasidėjo susitikimu su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Panevėžio skyriaus specialiste Aušra. Ji priminė vaikams svarbiausias saugios vasaros taisykles. Stovyklautojai praktiškai išbandė pagrindinius pagalbos teikimo būdus, gavo daug naudingų patarimų, kad vasaros atostogos būtų saugios ir linksmos.

Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje stovyklos dalyviai susitiko su parapijos vikaru kunigu Žilvinu Treiniu. Kunigas parodė daiktus, esančius bažnyčioje, paaiškino jų reikšmę, aprodė kunigų kambarį – zakristiją, susipažino su liturginiais reikmenimis – spalvotais ernotais, stulomis, taurėmis, kurios naudojamos šv. Mišioms.

Po susitikimo vaikai keliavo į "Molainių žirgyną". Žirgyno savininkė Daiva Zavadskienė mažuosius lankytojus supažindino su šiais nuostabiais gyvūnais, papasakojo apie jų gyvenimą, žirgų būdo savybes, patarė vaikams, kaip elgtis, kad žirgas jais pasitikėtų, leistų glostomas. Žirgus buvo galima paglostyti, pamaitinti ir, žinoma, pajodinėti!

LKRŠ fondo finansuojama vaikų vasaros poilsio dienos stovykla „Drauge su vasara“ darbą baigė. Mieli stovyklautojai, linkiu saugių, linksmų, pačių geriausių ir šauniausių atostogų, naujų nuotykių ir įspūdžių! Jūs buvote nepakartojami, draugiški ir nuoširdūs! Iki kitų susitikimų jau kitoje nuotykių vasaros stovykloje!

Stovyklos „Drauge su vasara“ vadovė Elena Oldenburg