Tvarkaraščiai 2023-2024 m. m.
PAMOKŲ LAIKAS
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.35 20
2 8.55 9.30 20
3 9.50 10.25 30
4 10.55 11.30 30
5 12.00 12.35 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 10
6 12.55 13.40 10
7 13.50 14.35 -

Paskelbta: 2019-04-15
Peržiūros: 1038
Kategorija: Veiklos

„VibeLift“ - POZITYVIOS ENERGIJOS JAUNIMO FESTIVALIS

Balandžio 11 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyko tobulėjimo ir geros energijos festivalis jaunimui „VibeLift“. Jame turėjo galimybę sudalyvauti dalis 8a klasės mokinių.

Renginio tikslas – pažadinti moksleivių sąmoningumą, išplėsti jų suvokimą apie pasaulį, padėti atrasti pašaukimą ir paskatinti jų augimą įvairiose srityse.

Reginyje mokinių laukė žymių profesionalų ir nusipelniusių žmonių, net 15 pranešimų įvairiausiomis temomis, improvizacinės treniruotės, kūrybinės dirbtubėlės, visas būrys populiarių muzikos atlikėjų, šokėjų bei įspūdinga vizualizacija į nuostabią kiekvieno jauno žmogaus asmeninių atradimų ir inspiracijų kelionę. Daugiau nei pusė šimto socialinių tinklų žvaigždžių, „Instagram“ ar „Facebook“ paskyrose turinčių šimtus tūkstančių sekėjų.

Šiemet festivalio vedėjai: kosminės įgulos vadas Justinas Jankevičius ir pagrindinė režisierė Gabija Skučaitė. Už dalyvių nuotaiką ir energiją buvo atsakingi grupės „120“ vaikinai Dovydas ir Šarūnas. Organizatoriai šiemet kiekvienam renginio dalyviui leido pasijusti beribės visatos dalimi ir nors trumpam pajusti kosmoso galybę. Pasirinkta kosminė tema, nes ji atspindi skleidžiamą iniciatyvos „Kūrėjų karta“ žinutę, jog kiekvienas žmogus turi savyje tą vidinę raketą, kuria gali iššauti į patį Visatos centrą. „Siekiama, kad tai būtų diena, pripildyta pozityvių emocijų, o tuomet, kai žmogus mokosi pakylėtas įkvėpimo, jo išgirstos žinios tampa labiau įsisavintos ir išlieka ilgam”.

Festivalio finale pirmą kartą gyvai buvo atliktas „VibeLift“ himnas „Milijonai šviesmečių“, kurio žodžius ir muziką parašė žinomas kompozitorius ir atlikėjas Linas Adomaitis. Jis su savo 8 žmonių komanda sudainavo jį gyvai. Visa „Siemens“ arena stovėjo su įjungtais telefonais ir lingavo švieselių jūroje.

Į šį renginį mokinius lydėjo muzikos mokytoja Loreta ir mokytojo padėjėja Laimutė. Mokytojos tuo metu dalyvavo Socialinių mokslų kolegijos organizuotame forume mokytojams „Ateities mokyklos vizija“. Mokymų tikslas – tobulinti mokytojų asmenines bei profesines kompetencijas, suteikti psichologinių bei pedagoginių žinių apie naujojo amžiaus vaikų mokymosi ypatumus, skatinti mokytojus kurti motyvuojančią, kūrybišką mokymosi aplinką, atkreipti dėmesį į ugdymą mokykloje be stereotipų, kaip ištrinti ribas tarp mokyklos ir pasaulio. Mokymo programoje parinktos temos padėjo suprasti šiuolaikinio jauno žmogaus poreikius, sustiprinti mokytojų motyvaciją, kaip lengvai susikalbėti su ateities moksleiviais?

Muzikos mokytoja Loreta Palavenienė

Trumpa refleksija dalyvavusių mokinių apie šį festivalį:

13 2019 metų balandžio 11 dieną vykusiame renginyje „VibeLift“ turėjau progą išgirsti Sauliaus Urbonavičiaus – Samo - pasakojimą. Jo tema buvo „Kaip judėti žvaigždžių takais be kompaso“. Pasakojimą Samas pradėjo BIX dainos fraze „bijom bijojom“. Per trumpas 20 minučių jis spėjo papasakoti savo karjeros istoriją ir duoti patarimų kaip siekti savo tikslų. Pagrindinė pasakojimo tema – baimė. Jis sakė, kad reikia nebijoti ir siekti savo svajonių. Pasakojo apie tai, kad reikia nelaukti galimybių, bet jų ieškoti. Jis kalbėjo, kad reikia nesukti galvos apie tai ką kiti apie tave pagalvos ir daryti tai, kas tau patinka. Kaip geriausią pavyzdį jis pateikė 2006 metų eurovizinę dainą „We are the winners“. Savo pasakojimą jis baigė visos salės skandavimu – we are the winners.

Miglė Kindurytė, 8a kl.

14 Mano refleksija apie - Mantą Stonkų. Tema: Kokio laipsnio Tavo energetinė įkrova? Pagrindinė mintis: blogos emocijos, pvz.: baimę, galima panaudoti naudingai. Mantas kalbėjo apie tai, kodėl pasirinko aktoriaus profesiją. Jis pasirinko aktoriaus profesiją, nes norėjo įrodyti savo mokytojai, kad gali įstoti į meno mokyklą ir tapti aktoriumi. Kai atvyko į mokinių atranką, jis nebuvo pasiruošęs kažko pristatyti, padeklamuoti ar dainuoti - tuo metu jis labai bijojo. Dėl savo baimės jis buvo savimi ir jam pavyko patekti į kitą turą. Naudodamas savo baimę, Mantas pateko į meno mokyklą, kurioje galėjo mokytis aktorystės. Jam tai pavyko! Jis linkėjo: „Siekite savo svajonių, o visas aplinkinių emocijas susidėkite sau į širdį ir paverskite jas motyvacija“.

Martynas Zabitis, 8a kl.

15 Smagu, kad man teko galimybė dalyvauti jaunimo festivalyje “VibeLift”. Iš ten aš pasisėmiau daug geros energijos ir idėjų. Reginyje įdėmiai stebėjau Indrės Kavaliauskaitės paskaitą “Kaip kasdieniniai pasirinkimai suteikia gyvenimui prasmę”. Ji pasakojo, kad idealiausi dalykai nėra visada skirti tau ir jog nereikia sekti kitų žmonių norų. Jos didžiausias patarimas - būti kūrybiškiems ir nepasiduoti. “Niekur nepasiduoti, patikėkit manim, yra pats prasmingiausias pasirinkimas gyvenime. Nes pasiduoda tik silpniausi.”

Miglė Stankevičiūtė, 8a kl.

16 Vidas Bareikis "Motyvacija ir įkvėpimas. Trys priežastys keltis iš lovos" V. Bareikis kalbėjo apie 3 motyvacinius dalykus: 1) Pasikloti lovą; 2) Turėti tikslą; 3) Neklausyti ką kiti pasakys. Vidas įtikino moksleivius, kad svarbiausia ne kitų nuomone, bet tavo paties. Jis pateikė pavyzdžių, kurie mums padėjo suprasti viską, bet aišku nepamiršo ir palinksminti dalyvių dainuodamas. Man patiko Jo paskaita, nes, mano numone, Jis aiškiai atskleidė temą ir mums suteikė motyvacijos. Motyvacijos siekti savo tikslo bet kokia kaina, o svarbiausia klausyti savęs, o ne kitų. Kiti juk nebus tavimi, nes tu pats savo gyvenimo kalvis.

Dovilė Mikėnaitė, 8a kl.

Naglis Bierancas – meilė sau ir laisvė būti savimi 17 „VibeLift“ renginyje dalyvavo žymiausias Lietuvos influenceris Naglis Bierancas – Naglimantas! Žmogus, kuris bijojo atrasti ir pamilti save, rado antrą pusę, su kuria įrodė sau ir visam pasauliui kas yra iš tikrųjų. Pirmas žmogus, kuris papasakojo savo gyvenimo istoriją nieko netobulindamas ir negražindamas. Tai žmogus, kuris pamilo save su visais pliusais ir minusais. Žmogus, kuris įrodė, jog gali ne tik siekti, bet ir įgyvendinti savo svajones. Per šį renginį Naglis Bierancas kalbėjo, kaip begalo svarbu yra žinoti kuo nori būti, kaip pamilti save, kaip atsiskleisti pasauliui ir įgyvendinti savo tikslus. Mano nuomone, Naglis Bierancas yra tikra motyvacija daugumai jaunų žmonių, taip pat ir man. Jis apkeliavo pasaulį, išmoko šokti baletą, iškėlė save virš kitų ir dabar, dabar jis yra laimingas. Tai spalvinga asmenybė, turinti begalę pozityvo. Taip pat apie šį žmogų jau yra parašyta knyga ir tai, manau, visus džiugina, na, bent daugelį. Manau, Naglis Bierancas – Naglimantas - paliko daugeliui didžiulį įspūdį.

Gaivilė Skistimaitė. 8a kl.

18 Man labai patiko „VibeLift“ jaunimo festivalis. Norėčiau jame sudalyvauti ir kitais metais. Jame sutikau daug įvairių žmonių. Labiausiai patiko Vadimo Zizo paskaita “Geriausias Tavo gyvenimo scenarijus“. Ji s skatino daug keliauti, daug visko išbandyti, neskubėti ir nebendrauti su “nevykėliais”.

Rokas Karalius, 8a kl.

19 Indrė Kavaliauskaitė yra laidų vedėja, 2 vaikų mama bei viską suspėjanti moteris. Jos pranešimas vadinosi ,,Kaip kasdieniai pasirinkimai suteikia gyvenimui prasmę”. Indrė su visais pasidalino savo asmenine patirtimi, kaip ir nuo ko pradėjo. Ji buvo tikra palaima tėvams ir mokytojams, buvo visiškai teisingas vaikas, vedė renginius mokykloje, šoko sportinius šokius, baigusi mokyklą įstojo į teisę. Bet gyvenimas pakrypo netikėtai ir dabar ji televizijoje. Indrė ragino visus niekada nepasiduoti. Jau nuo mažens turėti svajonę ir atkakliai jos siekti. Šis pristatymas mane labai sužavėjo.

Mantė Ežerskytė, 8a kl.

20 Arnas Markevičius kalbėjo tema „Kas Tave skiria nuo maksimalių pasiekimų?“ Jis kalbėjo apie būseną ir kaip energiją paversti gerais tikslais. Jis pasakė „patikėkime dideliais tikslais ir greičiau.” Sužinojau, kad būsena susidaro iš trijų dalykų: fiziologijos, žodyno, dėmesio ir kad įmanoma šiuos dalykus su pastangomis pakeisti. Mano manymu jo kalbos tikslas buvo, jog mes turime išsikelti tikslą ir patikėti, kad mes galime įgyvendinti didelius tikslus kol dar nėra vėlu.

Paulius Zdanavičius, 8a kl.

21 Klausiau virtuvės šefo ir ,,Virtuvės mitų griovėjo" įkūrėjo Alfo Ivanausko pranešimo „Kodėl pasaulį užkariauja vardai, o ne pareigos?” Pranešimo pradžioje jis su savanore iš minios atliko įdomų tyrimą. Jis liepė parašyti jai savo svajonių profesiją jo įmonėje, o jis parašė, jo manymu, jos pareigas savo įmonėje. Po bandymo, kurio rezultatus sužinojome tik pranešimo pabaigoje, sekė jo prezentacijos. Labai patiko momentas, kai jis sudegino vizitinės kortelės simbolį - didelį baltą popieriaus lapą. Prezentacijos metu, šefas mums pabėrė aibę patarimų, kaip susirasti norimą darbą. Sužinojome, jog galima dirbti tobulai, ir be pinigų. Supratome, kokia svarbi yra kritika ir, kad jos nereikia bijoti. Pagrindinis šūkis buvo: „Vardas ir pavardė svarbiau nei pareigos!“ Pristatymas tikrai paliko gilų įspūdį.

Domas Gintautas, 8a kl.

22 Linas Adomaitis “Tęs tinumas pagrindinė sekmės formulė”. Linas kalbėjo kaip nuo mažens pradėjo groti smuiku, baigęs muzikos gimnaziją įstojo į muzikos akademiją, po to tęsė studijas – mokėsi muzikos režisūros. Visą gyvenimą jį lydi muzika. Jis liepia napamesti savo svajonių, o jų siekti ir neklausyti kitų nuomonės.

Tomas Šimoliūnas, 8a kl.